Fär­glägg gamla fotografier

enny lundmark modell

Släk­t­forsknin­gen innebär inte bara att man tit­tar i kyrk­böcker, genom äldre släk­tin­gar kan man alltid få tag på gamla fotografier som ger en bild av hur de äldre såg ut. Man kan även se likheter i anlets­drag mel­lan nu levande per­soner och äldre släk­tin­gar flera gen­er­a­tioner bakåt iti­den. Det ger en annan till­hörighet till vissa per­soner där man ser var ens eget utseende kom­mer ifrån. Det kan ibland vara enastående likheter där det är näst intill dubbel­gån­gare man ser på de gamla bilderna. Bilden ovan är på min far­mors mor, Enny Malm­rot, f. Lundmark

För att ge lite mer liv i dessa gamla svartvita, gul­nade fotografier kan man fär­glägga dom och skapa lite mer i bilden. Med datorn och pro­gram­met Pho­to­shop kan man få till det rik­tigt bra. Här är två bilder som jag gjort och du kan se hur de ser ut i sitt svartvita orig­i­nal. Det är inget fel i de svartvita bilderna men det blir ett nytt liv i bilden när den är färglagd.

colorize brudparet

Den här bilden här från 1926 och visar min far­mor och far­far på deras bröl­lops­dag den 18 maj 1926.

colorize malmrot

Här är det famil­jen Malm­rot som är hos fotografen, årtalet är troli­gen 1909 eller 1910. Min far­mor står längst till höger på bilden.

Har du egna bilder?

Jag kan hjälpa dig med fär­gläg­gn­ing av dina bilder, Den här e-​postadressen sky­d­das mot spam­bots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Antal besök

Idag 18

Totalt 67539

Gilla denna sida