Ungdomarna Malmrot i Örebro

Håkan Malmrot, Signe Malmrot, Elsa Malmrot 1916

En bild från 7 maj 1916 på de tre barnen Malmrot. Från vänster Håkan Malmrot, Signe Malmrot (Suhr) och Elsa Malmrot (Rabe)

Fotot är på Skolgatan 20 i Örebro där familjen bodde. På baksidan av fotografiet kan man läsa en text som är skriven av deras mor Enny Malmrot.

En söndag i maj - Aj vi voro utstängda. Håkan klättrade sedan med Oscars hjälp in genom sängkammarfönstret... Jag nyss hemkommen från en lång prommenad - runt Reträtten - Tyvärr tyvärr glömdes björklöven alhängen i bersån

Tydligen hade man blivit utelåsta men Håkan kunde med hjälp av en kompis ordna upp situationen.

Efter den här sommaren splitras syskonskaran, Signe börjar på sjuksköterskeutbildning i Lund. Året efter flyttar Elsa till Stockholm för att arbeta på Svenska Dagbladet. Håkan stannar kvar i Örebro fram tills att han flyttar till USA 1923. Innan dess är han en flitig idrottsman som når sin topp på Olympiaden i Antwerpen 1920 där han blir dubbel guldmedaljör i simning.

Uppdatering.
Bilden ovan är från Skolgatan 20 där familjen bodde i början av 1900-talet och minst fram till Karl Malmrots död. Nedan en bild hur huset och gatan ser ut idag.

Skolgatan 20 i Örebro, famlijen Malmrots adress

Skolgatan 20 i Örebro där familjen Malmrot bodde

Antal besök

Idag 47

Totalt 98611

Just nu finns 12 besökare här